Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέα στοιχεία για το θάνατο Βαλυράκη: O διαπληκτισμός του πρώην υπουργού και οι κινήσεις του λευκού σκάφους



Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Κάτοικος της Ερέτριας που ήταν στο λιμάνι της πόλης, ήταν αυτός που κατέθεσε στα στελέχη του λιμεναρχείου της περιοχής, πως είδε τον πρώην υπουργό να λογομαχεί με έναν άλλο άνδρα πάνω σε ένα φουσκωτό.

Το protothema.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της κατάθεσής του, που επικαλέστηκε η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στην επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

«Ένα σκάφος χρώματος λευκού γύρω στα επτά μέτρα ήταν πλησίον του φουσκωτού σκάφους του Σήφη Βαλυρακη. Είχαν έναν λεκτικό διαπληκτισμό. Έκανε δυο κύκλους από το φουσκωτό και έφυγε», είπε στην κατάθεσή του στα στελέχη του λιμενικού.

Όταν οι αρμόδιοι τον ρώτησαν αν είδε τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα, ο κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στη στεριά ανέφερε «όχι δεν τον είδα να πέφτει».

Οι έμπειροι αξιωματικοί τον ρώτησαν αν είδε την προπέλα του σκάφους να χτυπάει τον πρώην υπουργό και εκείνος απάντησε και πάλι αρνητικά.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, τόνισε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες που είδαν το περιστατικό, το οποίο περιέγραψε και ο ίδιος: 

«Ενώ επέβαινε στο μικρό του φουσκωτό, συναντήθηκε με αλιευτικό σκάφος, μήκους περίπου 8 μέτρων, λευκού χρώματος, το πλήρωμα του οποίου άσκησε λεκτική βία και προχώρησε σε επιθετική συμπεριφορά, κάνοντας κύκλους γύρω από το σκάφος του κ. Βαλυράκη, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό, κοντά στο Νησί των Ονείρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του στο νερό και την κατάληξη του σκάφους στα βράχια, ακυβέρνητο».

Όπως σημείωσε ο κ. Σπύρου, αυτές δεν είναι εικασίες, καθώς ο άνθρωπος που τα αναφέρει, κατέθεσε στις Αρχές. «Προσήλθε και σε μένα και μου είπε λεπτομέρειες για όσα είδε. Δεν υπάρχει μόνο ένας αυτόπτης που κατέθεσε λεπτομερώς, αλλά υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που είδαν το ίδιο περιστατικό από πιο μακριά», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη έκανε μάλιστα έκκληση στον δράστη να εμφανιστεί από μόνος του στις Αρχές, απαλύνοντας παράλληλα και τον πόνο της οικογένειας. Εκτίμησε δε ότι δεν θα αργήσει πολύ να εντοπιστεί το εν λόγω αλιευτικό, καθώς υπάρχουν πολύ λίγα στην περιοχή με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψαν οι μάρτυρες. «Υπάρχουν πολύ λίγα αλιευτικά με αυτό το μήκος, ξέρω πού ελλιμενίζονται, ξέρω την ώρα του συμβάντος, υπάρχουν θεάσεις που συλλέγονται. Δεν θα αργήσει πολύ να εντοπιστεί το αλιευτικό. Είναι θέμα χρόνου», τόνισε ο κ. Σπύρου.

Εξάλλου, ο δικηγόρος εκτίμησε ότι είναι απίθανο ο Σήφης Βαλυράκης να χτυπήθηκε από τη δική του προπέλα γιατί καθόταν στο μπαλόνι, άρα έπεσε στο πλάι, όπως είπε. «Αυτό θα πιστοποιηθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Θα ταυτοποιηθεί και το είδος της προπέλας. Άλλωστε, για αυτό αναβλήθηκε και η κηδεία του». Όσο για τα κίνητρα του δράστη είπε ότι πιθανόν να έχουν να κάνουν με την επαγγελματική του στάση και την ιδιοκτησιακή του αντίληψη για τη θάλασσα, που προκαλεί εχθρική στάση προς τους μη επαγγελματίες ψαράδες.

«Τον βρήκαμε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του»

Άνθρωπος που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη περιγράφει στο protothema.gr τι ακριβώς συνέβη.

«Τον εντοπίσαμε στο νησί των ονείρων. Ήταν νεκρός. Δεν ήταν κοντά στο σκάφος. Ήταν αρκετά μακριά. Αμέσως μόλις βρήκαμε τη σορό ενημερώσαμε τις αρχές».

«Ακούσαμε το ελικόπτερο και μάθαμε πως τον ψάχνει το λιμενικό. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε», είπε ο κ. Βασιλειάδης κάτοικος της Ερέτριας. «Έφυγα οικειοθελώς και βρήκα έναν φίλο μου που κάνουμε ψαροντούφεκο. Τον ψάξαμε. Βάσει του καιρού υποθέσαμε ότι θα είναι στο νησί των ονείρων σε κάποιο βράχο. Πήγαμε με τα πόδια όλη τη βραχώδη περιοχή. Στον τελευταίο κόλπο ήταν μέσα δέκα με δεκαπέντε μέτρα. Μπήκα μέσα και τον τράβηξα έξω. Μετά πήραμε τηλέφωνο το Λιμενικό κατευθείαν. Έχω δώσει κατάθεση για όλα αυτά. Ξέραμε πού κάνει ψαροντούφεκο ο Σήφης Βαλυράκης», δήλωσε στο protothema.gr ο Θωμάς Τσίγκας, ο άνθρωπος που τον εντόπισε και τον ανέσυρε από τη θάλασσα.

Πηγή κειμένου: 

protothema