Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

«Ναι» στην επιστροφή της μουσικής- Παραμένει το ωράριο- Τι εισηγούνται οι ειδικοί



Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών με αντικείμενο την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί επαναφορά της μουσικής στην εστίαση-διασκέδαση , αλλά μόνο με καθήμενους πελάτες και τη διατήρηση του ωράριου λειτουργίας μέχρι τις 12:00. Θετική, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, φαίνεται να είναι επίσης στην αύξηση του ποσοστού κάλυψης στα γήπεδα στο 50%.

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
Προβλέπεται επίσης η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.