Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Ν. Παππάς: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία πρέπει να έχει τα μάτια “ορθάνοιχτα” σχετικά με την εφαρμογή του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει “ορθάνοιχτα” τα μάτια για τη διαχείριση του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης – Πλήρως αποκλεισμένες οι ΜμΕ, ευνοούνται μόνο οι γνωστοί λίγοι» επισημαίνει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς στο Euractiv για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επί της διάθεσης κονδυλίων 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη δήλωση:

Μην έχετε ψευδαισθήσεις για αυτές τις επιθέσεις. Είναι γνωστή η τακτική της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης.

Με την επίθεση στην Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κόβεσι, ο κ. Μητσοτάκης είτε στοχεύει να εκφοβίσει τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, που βρίσκονται στην Αθήνα ώστε να μην πάνε πολύ μακριά, είτε γνωρίζει ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας ερευνά υποθέσεις απάτης που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως αυτή που αποκαλύφθηκε ότι ερευνάται με τα 2,5 δισ. ευρώ κονδύλια, και μέσω των επιθέσεων προσπαθεί ο ίδιος να υποβαθμίσει τον ρόλο της.

Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία πρέπει να έχει τα μάτια της “ορθάνοιχτα” σχετικά με την εφαρμογή του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προειδοποιήσει από την πρώτη μέρα ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στόχο να μοιραστεί τα χρήματα των φορολογουμένων της Ε.Ε. με τους στενότερους φίλους του.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι πλήρως αποκλεισμένες. Και μόνο οι γνωστοί λίγοι επωφελούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Χωρίς τις ΜμΕ, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ε.Ε., το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα έχει απτά αποτελέσματα για τους πολίτες» καταλήγει η δήλωση του Νίκου Παππά.