Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μόνο στο BriefingNews: Μυστική επίσκεψη στην Αθήνα για τον αδελφό του Ταγίπ Ερντογάν και γνωστό ψυχίατρο, Μπουλέντ!



Μυστική άφιξη του αδελφού του Ταγίπ Ερντογάν, Μπουλέντ, αναμένεται το Σάββατο στην Αθήνα. Η άφιξη του γνωστού ψυχιάτρου στην πρωτεύουσα, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews, έχει καλλιτεχνικό χαρακτήρα αφού θα παραστεί στα εγκαίνια της διαπολιτισμικής εικαστικής «Turkcell–Η Τέχνη στην Επικοινωνία» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» η οποία θα κάνει εγκαίνια την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου.

του Σταύρου Ζαγκανά

Πρόκειται για μία κορυφαία καλλιτεχνική συνύπαρξη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιμβρου και 50 σημαντικούς Ελληνες και Τούρκους εικαστικούς δημιουργούς μεταξύ των οποίων οι Κωστής Γεωργίου, Αγγελος, Γιάννης Αδαμάκης, Ειρήνη Κανά, Θεοδόσης Δαυλός αλλά Ismet Degirmenci, Metipn Topa, Su Yucel, Ekrem Kahraman κ.α.

Στην υποδοχή του Τούρκου γιατρού θα βρίσκεται ο εικαστικός παρατηρητής της σημαντικής έκθεσης Κυριάκος Πεταλίδης. Τους δύο άντρες δένουν ισχυροί δεσμοί φιλίας, αφού ο Ελληνας επιμελητής είναι και δημοσιογράφος, Δ/ντής της Ελληνικής καθημερινής Εφημερίδας «Ηχώ της Πόλης» που κυκλοφορεί στην γείτονα χώρα.

Ο Μπουλέντ Ερντογάν με τον εικαστικό παρατηρητή της σημαντικής έκθεσης «Turkcell–Η Τέχνη στην Επικοινωνία», Κυριάκο Πεταλίδη.

 

Ο αδελφός του Προέδρου της Τουρκίας θα καταλύσει σε μεγάλο ξενοδοχείο χωρίς να έχει γίνει γνωστό ούτε το που, αλλά ούτε και η ώρα που θα καταφθάσει στο «Ελ. Βενιζέλος». Και δεν θα είναι η μόνη σημαντική παρουσία που θα έρθει για το Πολιτιστικό γεγονός από την γείτονα.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως στη χώρα μας θα καταφθάσει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας και χορηγός της έκθεσης, TURKCELL, (Κααν Τερζίογλου;)

Η παραμονή του στην χώρα θα είναι για έξι ώρες, ωστόσο, εξέφρασε στις επιθυμίες του, θα ήθελε να δοκιμάσει παραδοσιακά πιάτα και να διασκεδάσει αλά..Ελληνικά!

Η διαρροή, αναφέρει πως οι δύο σημαντικοί άντρες, μαζί με Ελληνες και ξένους αξιωματούχους θα παρακαθήσουν σε prive γεύμα στο γνωστό εστιατόριο στην Πλατεία Θεάτρου όπου οι ιδιοκτήτες κατάγονται από τη Ιμβρο.

"Παρών" θα δηλώσει και ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συνδέσμου Ίμβρου ΚΑΙ πρόεδρος της Κοινότητας Παναγίας Νεοχωρίου Παντελής (Λάκης) Βίγκας (Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε,) συνοδευόμενος από την οικογένεια του.

Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση θα μεταφερθεί στην θεσσαλονίκη και τα εγκαίνια που έχουν παραγραμματιστεί για τις 30/9 θα τελέσει η ΑΘΠ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ.Βαρθολομαίος, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το καλλιτεχνικό ταξίδι θα συνεχιστεί στη Σμύρνη, για μία εβδομάδα 5-9/11, στις αίθουσες του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης και βέβαια θα παρουσιαστεί στην Κωνσταντινούπολη, στην ιστορική Σχολή Γαλατά την περίοδο 19 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου. Το εικαστικό επικοινωνιακό στίγμα της έκθεσης θα φτάσει στην Ίμβρο στις 12 Ιανουαρίου 2019, κλείνοντας την καλλιτεχνική διαδρομή.