Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν Βενιζέλος-Φώφη



Μάρτυρες μιας άγριας αντιπαράθεσης μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά έγιναν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ όπου συνεδρίασαν χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Αφορμή υπήρξε η δημόσια διαφωνία του πρώην προέδρου του Κινήματος με την νυν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την στάση που έπρεπε να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της σύνθεση του ΕΣΡ. Μια στάση με την οποία διαφώνησε δημοσίως ο κ. Βενιζέλος με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ευ. Βενιζέλος όταν διαπίστωσε ότι είχε προηγηθεί συζήτηση για την στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της σύνθεσης του ΕΣΡ και ο ίδιος την αγνοούσε, είχε μια έντονη λογομαχία με τον Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε.

 
  • Βενιζέλος: «Δεν έχεις το θάρρος να πεις την αλήθεια» φέρεται να είπε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος στον κ. Λοβέρδο.
  • Λοβέρδος: «Με ξέρεις 40 χρόνια και ξέρεις ότι έχω το θάρρος να λέω πάντα την αλήθεια» απάντησε σε πιο ήρεμο ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, στις σκάλες του ξενοδοχείου, ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο Ευ. Βενιζέλος, αποκάλεσε «ορντινάτσες του εκάστοτε προέδρου» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκεί.

Λίγο αργότερα διασταυρώθηκε με την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και ο κ. Βενιζέλος της ζήτησε το λόγο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας διάλογος με πολύ ένταση από την πλευρά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αντιπαρέρχεται με ψυχραιμία το ξέσπασμα Βενιζέλου.

  • Βενιζέλος: «Δεν μπορεί να μην ενημερώθηκες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι διαφωνούσα. Το είπα στον γραμματέα, είμαι σίγουρος ότι θα στο είχε μεταφέρει. Θα έπρεπε να με πάρεις ένα τηλέφωνο το κινητό μου είναι ανοικτό».
  • Γεννηματά: «Και το δικό μου είναι ανοικτό και θα μπορούσες να με πάρεις τηλέφωνο Η σωστή σειρά Βαγγέλη είναι να με παίρνεις εσύ τηλέφωνο και όχι εγώ εσένα. Οποιος διαφωνεί θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος να με ενημερώσει.

Στο σημείο αυτό παρενέβη πυροσβεστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης.

  • Σκανδαλίδης: «Προφανώς πρόκειται για παρεξήγηση. Πρέπει να γίνει μια συνάντηση μεταξύ σας για να λυθεί. Δεν είναι ανάγκη να τα λέτε τηλεφωνικά τα λέτε από κοντά».