Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του με την πρόταση δυσπιστίας



Για ακόμα μια φορά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη όπου βρίσκεται, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά της Κυβέρνησης και μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως: «Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος όμως ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας. Θα είναι μια ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Για το θέμα των υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, χωρίς να αγνοούμε λάθη αλλά και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία».

Mεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

«Όσα κατακτήσαμε με κόπο δεν πρέπει να ανατραπούν. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα συνέπεια και συνέχεια. Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή. Γι'αυτό σε όλο το επόμενο διάστημα λίγα θα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους του χθες.

Οι πολίτες έχουν βιώσει μια τετραετία ψεμάτων και φόρων και πιστεύω τα χρόνια της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν. Ξέρουν ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά και ποιος στα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος μπορεί να ξεπερνά τρικυμίες. Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη την άνοιξη θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν άλλος στο τιμόνι να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν. Βλέπει καθαρά, συγκρίνει, κρίνει, γυρίζει την πλάτη στο διχασμό και τη μιζέρια και είναι έτοιμοι οι πολίτες να απαντησουν στο δίλημμα αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω.

Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος όμως ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας. Θα είναι μια ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Για το θέμα των υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, χωρίς να αγνοούμε λάθη αλλά και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία.

Αλήθεια, πώς θα επιμέναμε εξ αρχής για τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση της μικρής Μαρίας χωρίς τη δική της συμβουλή. Εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο, θα κληθούν αυτές τις μέρες, μέχρι την Παρασκευή, να μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα, πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα όπως καταθέτει τώρα η γραμματεάς του; Και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κυρίου Παππα. Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται ένα ειδικό σε οφ σορ; Τον κύριο Αρτεμίου που ξαναήρθε στο προσκήνιο μετά τα ταξίδια του του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα. Και εν πάση περιπτώσει, καλύπτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δυο υπουργούς που κατηγορούνται στο ειδικό δικαστήριο; Μας είπε ο κ. Τσίπρας: « Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας». Ναι, αλλά δικάζουν τον κυριο Παππα και τον κυριο Παπαγγελόπουλο.  Σκεφτείτε το λιγο... Πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis; Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του. Με τον κ. Τσίπρα εγώ δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση.

 Οι εκλογές που έρχονται είναι από τις κρισιμότερες  της μεταπολίτευσης. Το λέμε κάθε φορά, αυτή τη φορά έχουμε έναν λόγο παραπάνω. Για τον απλούστατο λόγο, οτι η παγίδα της απλής αναλογικής που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ  απειλεί τον τόπο με το σαράκι της ακυβερνησίας και τον κίνδυνο νέων περιπετειών. Κάτι που σημαίνει ότι εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για δήθεν μηνύματα εύκολης και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη ημέρα. Εκεί θα εκφραστεί η πραγματική μας βούληση.  Και η δεύτερη κάλπη θα επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού να είναι κυβέρνηση την επόμενη τετραετία η ΝΔ. Ένα και σταθερό είναι ψηφοδέλτιο του παραταξιακού χρέους αλλά και της Εθνικής αναγκαιότητας. Αυτό της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Ν.Δ.».

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας

Διαβάστε ακόμα: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας