Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μητσοτάκης: Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση απόσπασμα που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, θα ανακοινώσει απόψε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», που θα προβληθεί στις 23:45 στον ANT1, την ημερομηνία της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού.
Ο Πρωθυπουργός τονίζει στο απόσπασμα που προβλήθηκε: «Έχω ζητήσει από το Yπουργό Εργασίας να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για μια δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου αυτού του έτους- οχι από τον Ιούλιο-. Εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από 1η Ιανουαρίου του 2022».

  Δείτε το σχετικό απόσπασμα

   

Ακόμα στο απόσπασμα που μεταδόθηκε ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως: «Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι έχουν πληγεί από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι  προφανώς και στους κλάδους του πολιτισμού και στον κλάδο της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά. Θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής, άρα να πληρώνονται από το κράτος» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.