Τρίτη 24 Μαΐου 2022 -

Μητσοτάκης απαξιώνει Τσιόδρα: «Δεν περίμενα καμία μελέτη, κανενός καθηγητή για να ενισχύσω τις ΜΕΘ»Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση, αλλά όχι το Μέγαρο Μαξίμου, παρέλαβε την περίφημη μελέτη  Τσιόδρα -Λύτρα, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα από το βήμα της Βουλής ανέφερε τα εξής:

Τώρα θέλω να κάνω ένα σχόλιο για όλη αυτή την σκόνη, η οποία σηκώθηκε γύρω από την περιβόητη μελέτη την οποία έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον καθηγητή τον κ. Λύτρα στην οποία απάντησε βέβαια ο ίδιος ο καθηγητής επαναλαμβάνοντας το βασικό συμπέρασμα της μελέτης το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι όσο πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας τόσο αυξάνονται οι απώλειες. Και ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση. Και ότι δυστυχώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι δύο ταχυτήτων και για αυτό χρειάζεται διαρκή ενίσχυση

Δεν περίμενα καμία μελέτη, κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το Σύστημα Υγείας και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ.  Από την πρώτη στιγμή επιβολής του πρώτου lockdown γνωρίζαμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε στον τομέα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μία κατάσταση τραγική, τραγική. Και σπεύσαμε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να φτάσουμε σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες να έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Αλλά το πρόβλημα, κ. Τσίπρα, το είχαμε εντοπίσει. Είχαμε, λοιπόν, εντοπίσει ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουν τα νοσοκομεία μας την πίεση την οποία αντιμετώπισαν στο δεύτερο κύμα, όπου δυστυχώς πολλά νοσοκομεία, όπως πρώτος εγώ ομολόγησα, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του αριθμού των διασωληνωμένων, ήταν να επιμείνουμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στον εμβολιασμό.