Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μητσοτάκης: Ανακοινώσεις το Σάββατο για την ενέργεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα



Στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας πως πρέπει να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού με την τρίτη δόση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός. λόγω της εξέλιξης με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε, σημείωσε. «Είναι επιβεβλημένο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες δείχνουν ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσουν να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια.

«Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» ειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.