Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητρόπουλος σε Νικολούδη: "Να πει ποιος ζήτησε να αρθεί η ασυλία μου"


Σε παρέμβασή του σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Κυριακής, ο κ. Μητρόπουλος κατήγγειλε τον επίκουρο εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη ότι γνωρίζει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε να αποσταλεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο. 
 
Κάλεσε μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τον εισαγγελέα ποιος είπε να αποσταλεί η υπόθεση παραγεγραμμένη και φορολογημένη μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή.
 
Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος παραδέχτηκε ότι υπερέβαλλε (σσ εννοεί για την κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ότι εφαρμόζει ένα μνημόνιο που θυμίζει πολιτική Θάτσερ). «Μπορώ να κάνω και αυτοκριτική διαβάζοντας την χθεσινή αναφορά της Αυγής στο πρόσωπό μου. Η αναφορά μου για σχέδιο αριστερού θατσερισμού και κάποιες άλλες φράσεις ενδεχομένως να ενόχλησαν τους συντρόφους. Άλλο η κριτική και άλλο να υφίσταμαι ένα σχέδιο σπίλωσης» υπογράμμισε. 
 
«Εγώ είχα υποστηρίξει την άποψη ότι παρά το ότι υποταχθήκαμε ενός τέτοιου ακραίου αντικοινωνικού πακέτου έλεγα ότι μπορεί να γίνει κάποια μάχη είτε να αναδιαπραγματευθούμε αυτό το κακό κείμενο που δεν το ψήφισα εγώ. Έχει κεφάλαια όπως το ασφαλιστικό που αν το αποδεχθούμε σε δύο μήνες θα οδηγήσουν σε κατάρρευση των συντάξεων σε δύο μήνες» είπε χαρακτηριστικά. 
 
Για το «ψαλίδι» στις συντάξεις είπε: «Αν ακολουθηθούν οι προτάσεις των δανειστών που περιέχονται στο 3ο μνημόνιο, με την ασφυξία και την απουσία χρηματοδότησης από το κρατος θα έχουμε εντός των επομένων μηνών μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, όχι μόνο στις επικουρικές αλλά και τις κύριες».