Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητροπολίτες Θράκης: Αντίθετοι με την επέκταση της δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Μήνυμα κατάστασηςΟ τύπος Άρθρο με τίτλο Μητροπολίτες Θράκης: Αντίθετοι με την επέκταση τη



Με κοινή τους δήλωση οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης επαναλαμβάνουν προς την Κυβέρνηση την αντίθεση τους στην έναρξη των έργων για επέκταση και αύξηση της χωρητικότητας της δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Η Δήλωση των μητροπολιτών αναφέρει τα εξής:

Οἱ Μητροπολίτες τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς Θράκης, ἔχοντας την συναίσθηση τῶν ποιμαντικῶν θεμάτων τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Ἐπαρχιῶν μας, τα ὁποῖα συμπλέκονται ἄρρηκτα με την ἐθνικῶς εὐαίσθητη περιοχή τῆς πατρίδας μας, ἐκφράζουμε σταθερή από ἐτῶν ἄποψη για την θέση τῆς Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικῆς πολιτικῆς.

Κατα το παρελθόν ἔτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Ὑπουργό Μετανάστευσης και Ἀσύλου κ. Νότη Μηταράκη, ἐκφράσαμε την ξεκάθαρη ἀντίθεσή μας στην πρόθεση τῆς Κυβερνήσεως για ἐπέκταση και ἐνίσχυση τῶν Περιφερειακῶν Ὑπηρεσιῶν τῆς Ὑπηρεσίας Ὑποδοχῆς καὶ Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Ἕβρου, ἀλλα και σε ὁποιαδήποτε ἄλλη περιοχή τῆς Θράκης, για εὐνόητους ἐθνικούς λόγους.

Την ἴδια ἄποψη ἐκφράζουμε ἀμετακίνητα και σήμερα, ἐφιστῶντας την προσοχή ὅλων τῶν κρατικῶν φορέων και τοῦ λαοῦ στην ἀνάγκη διατήρησης τοῦ διαλόγου και στην οἰκοδόμηση κλίματος ὁμονοίας και ὁμοφροσύνης. Ἄς μην ξεχνοῦμε ὅτι ἡ σύμπραξη τοῦ λαοῦ, τοῦ Κλήρου και τοῦ ἐπισήμου κράτους ἀπέτρεψε την ἀθρόα εἰσβολή και ἀνέδειξε διεθνῶς την μεθόδευση τῆς γείτονος για τη χρησιμοποίηση τῶν δυστυχῶν αὐτῶν συνανθρώπων μας ὡς ἐργαλεῖο ἀποσταθεροποίησης. 

Ἡ διαφύλαξη τῆς πατρίδας μας ἀπαιτεῖ ὁμοφροσύνη.

Ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός

Ὁ Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων

Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος

Ὁ Μαρωνείας και Κομοτηνῆς Παντελεήμων

πηγη evros-news.gr