Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μιχαηλίδου από Κέρκυρα: Εγκαινιάζουμε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας για τους ηλικιωμένους μας σε όλη την Ελλάδα



«Εγκαινιάζουμε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα. Με τη λειτουργία πρωτοποριακών δομών, διασφαλίζουμε έμπρακτατην ένταξη και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο ΚΗΦΗ Κέρκυρας.

Η Υφυπουργός εγκαινίασε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στις Αλυκές Ποταμού και παρέχει καθημερινά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, αλλά και δημιουργικής απασχόλησης στους ηλικιωμένους του νησιού.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί, με σκοπό να επισκεφτεί τις κοινωνικές δομές της περιοχής. Κατά την διάρκεια συναντήσεων που είχε με φορείς κοινωνικής προστασίας, δήλωσε ότι: «Η προστασία και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων συμπολιτών μας, είναι προτεραιότητα όλων μας. Γι’ αυτό, όλες και όλοι μαζί, εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις κοινωνικές υπηρεσίες για τα παιδιά μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας»,

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου και τον Βουλευτή της ΝΔ, Στέφανο Γκίκα, για τη φιλοξενία και την αφοσίωση στον κοινωνικό τους έργο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε, επίσης, το Ορφανοτροφείο και το Γηροκομείο Κέρκυρας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ωφελούμενους και τους εργαζομένους της κάθε δομής. Επιπλέον, συνεχάρη τους εργαζόμενους του Γηροκομείου, για την εντατική τους προσπάθεια, χάριν της οποίας ειδικά την περίοδο της πανδημίας, όλοι οι ηλικιωμένοι κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί και υγιείς.

Η Υφυπουργός, κατά την επίσκεψη της στο νησί, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Ρουμπάτη Λεωνίδα, Διοικητή του Γ.Ν. Κέρκυρας αλλά και τους φορείς ΑμεΑ, τρίτεκνων και παιδικής προστασίας, αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει αυτά τα τρία χρόνια στον τομέα της Πρόνοιας, αλλά και όσα ακόμα χρειάζεται να γίνουν ώστε να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Στόχος μας, μια συμπεριληπτική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, στον τομέα της Πρόνοιας, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα. Κεντρική Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση, θωρακίζουμε την κοινωνική πολιτική, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

Τέλος, αναφορικά με την θέσπιση κοινού ρυθμιστικού πλαισίου για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Τα ιδρύματα, αν έχουν σκοπό, αυτός είναι να προστατεύουν τα παιδιά μας. Γι’ αυτό, θεσπίζοντας κανόνες στις ΜοΠΠ, ρυθμίζουμε την λειτουργία, την στελέχωση, τις κτιριακές προδιαγραφές, ώστε να παρέχουμε σε όλα τα παιδιά, τη βέλτιστη δυνατή φροντίδα και φυσικά η λειτουργία των δομών να είναι προσανατολισμένη στον σκοπό της εύρεσης κατάλληλης οικογένειας για κάθε παιδί».