Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μεταναστευτικό: Νέα επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα στις Καστανιές Έβρου- Βίντεο- Ντοκουμέντο από τη Μυτιλήνη



Νέα επεισόδια στις Καστανιές Έβρου.
Επικρατεί ένταση, εδώ και λίγη ώρα, με την Τουρκική πλευρά να προκαλεί ρίχνοντας χημικά και δακρυγόνα.
Ένταση επικράτησε και το πρωί.

Μια ακόμα δύσκολη νύχτα έρχεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Οπως αποδεικνύεται από τα βίντεο-ντοκουμέντο, οι προκλητικές κινήσεις της απέναντι πλευράς είναι πολλές, συστηματικές και οργανωμένες: Τούρκοι αστυνομικοί, με πλήρη εξοπλισμό και σε στοίχιση, πετούν χημικά και δακρυγόνα κατά Ελλήνων στρατιωτών στον Εβρο.

 

Παράλληλα,σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε προκλητικά ελληνικό σκάφος, σε πολύ μικρή απόσταση, με εμφανή τον κίνδυνο σύγκρουσης.  

Την ώρα που οι ελληνικές δυνάμεις σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ξεκινάει η επέκταση του φράχτη κατά 40 χλμ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημεία που προκρίνονται βρίσκονται σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια και Νέα Βύσσα. Ο φράκτης θα επεκταθεί σε σημεία που ευνοούν τη διέλευση ατόμων. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 12,5 χλμ. σε χερσαία σημεία, πριν και μετά τις Καστανιές Εβρου. Oι ελληνικές δυνάμεις καθημερινά προσπαθούν να εμποδίσουν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε μετανάστες. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Οι ελληνικές Αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα. Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: fonirodopis.gr