Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

23 °C

Σήμερα, 18. Αυγούστου 2019

Μεσολόγγι: Τρίτη μέρα ερευνών για τον πιλότο. Βρήκαν τμήμα του αεροσκάφουςΓια τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 47χρονου πιλότου, η τύχη του οποίου αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν το διθέσιο αεροσκάφος του κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου.

Το μόνο που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής είναι το κάθισμα του αεροσκάφους, ενώ συνεχίζει να αγνοείται η τύχη του 47χρονου πιλότου. 

Επίσης την Τετάρτη το απόγευμα εντοπίστηκε μία κηλίδα από τα καύσιμα του μονοκινητήριου αεροσκάφους.

Ποιος είναι ο 47χρονος Παναγιώτης Κεφαλάς

Κατάγεται από τα Ιωάννινα και είναι κάτοικος Πατρών. Παλαιότερα εργαζόταν ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, μαθητών Γυμνασίου και Δημοτικού. 

Το χρονικό του ατυχήματος

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ένας ψαράς ειδοποίησε το Λιμενικό ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα στην περιοχή του Κρυονερίου στο Μεσολόγγι. 

Στο σημείο έσπευσαν πέντε σκάφη του Λιμενικού και δύο αλιευτικά. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις έρευνες ελικόπτερα, αλλά και σκάφη ιδιωτών και ψαράδων. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του πιλότου και οι έρευνες συνεχίζονται.