Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μεγάλες καταστροφές στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα (ΦΩΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ - ΦΥΛΑΚΤΗ)



Η Καρδίτσα είδε το άσχημο πρόσωπο του «Ιανού»: το μάτι του κυκλώνα ξέσπασε στα Άγραφα, με αποτέλεσμα να πέσουν απίστευτα μεγάλες ποσότητες νερού, οι οποίες έπνιξαν τον τόπο. Ανάμεσα στις περιοχές που δοκιμάστηκαν, ήταν ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Μέσα σε μία ημέρα έπεσε όσο νερό πέφτει σε τρεις εποχές, Φθινόπωρο, Χειμώνα και Άνοιξη!

Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα!

Κατά τα άλλα, ο τόπος γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου βιβλική καταστροφή, διότι αχρηστεύθηκαν μέσα σε λίγες ώρες όλες οι βασικές υποδομές, οδικό δίκτυο, ύδρευση, αποχέτευση, γεφύρια έπεσαν, οι καταπτώσεις αμέτρητες, καθιζήσεις σε όλα τα χωριά, οικίες, αποθήκες, τοιχεία, έπεσαν, και άλλες καταστροφές που δεν περιγράφονται, όπως στα εκκλησιαστικά μας μνημεία, ακόμα και τάφοι σε κοιμητήρια καταστράφηκαν και εμφανίστηκαν τα λείψανα (!).

Κατεστραμμένοι όμως είναι και πολλοί αγρότες, κτηνοτρόφοι οι οποίοι είδαν τους κόπους να χάνονται, μαζί και τις περιουσίες τους, όπως λ.χ. τα ιχθυοτροφεία της περιοχής που εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά σε λίγη ώρα!

Αυτό έγινε και τώρα απομένει στην Πολιτεία να λάβει μέριμνα για άμεση αποκατάσταση των πληγέντων και των ζημιών στις δημόσιες υποδομές.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας και είμαστε βέβαιοι ότι το Κράτος θα έχουμε το Κράτος συμπαραστάτη σε αυτή την απίστευτη δοκιμασία!

ΦΥΛΑΚΤΗ

ΦΥΛΑΚΤΗ

ΦΥΛΑΚΤΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ

ΝΕΟΧΩΡΙ

ΝΕΟΧΩΡΙ

ΝΕΟΧΩΡΙ

ΝΕΟΧΩΡΙ

ΝΕΟΧΩΡΙ

 

 

ΝΕΟΧΩΡΙ

ΝΕΟΧΩΡΙ

ΝΕΟΧΩΡΙ

Πηγή κειμένου: 

alithianews