Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με νεφώσεις και βροχές μπαίνει ο Νοέμβριος



Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές έως τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα πού το βράδυ θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις. Στη Μακεδονία γενικά αίθριος, από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες, κυρίως στο Ιόνιο, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, από το απόγευμα 5 με 6 και το βραδυ στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που έως τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση, αλλά τη νύχτα αναμένονται εκ νέου τοπικές βροχές .
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-11-2021
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως στά δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απογευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στα δυτικά και νότια τους 22, στην Κρήτη τους 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.