Κυριακή 02 Απριλίου 2023 -

Με λαμπρούς εορτασμούς, φαντασμαγωρικά σόου και πυροτεχνήματα η υποδοχή της νέας χρονιάς.Με λαμπρούς εορτασμούς και φαντασμαγωρικά πυροτεχνήματα ο πλανήτης υποδέχτηκε τη νέα χρονιά. Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Ιαπωνία ήταν από τις πρώτες που υποδέχτηκαν το 2023, με τις χώρες να διοργανώνουν λαμπρούς εορτασμούς ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκαν το 2023 με ένα εξίσου φαντασμαγορικό θέαμα.

Ο κόσμος δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού βγήκε στους δρόμους σε όλο τον πλανήτη να γιορτάσει τον ερχομό του νέου έτους χωρίς περιοριστικά μέρα αλλά υπο τη σκία της νέα έξαρσης της Covid-19 στην Κίνα.

Ο Δήμος Αθηναίων προγραμμάτισε μια ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Αθηνα

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα. Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Αθηνα

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία και εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά». Επίσης, ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά».

Αθηνα

Το πάρτι, με μουσική και πολύ χορό, θα συνεχιστεί στη στοά της Βαρβακείου, όπου ο Δήμος Αθηναίων με τους πιο σημαντικούς dj της Αθήνας δημιουργήσαν ένα ανοικτό πάρτι που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αθηνα

Και στη Θεσσαλονίκη ο ουρανός φώτισε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη