Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με κορωνοϊό 17 μαθητές και 4 καθηγητές Μουσικού Σχολείου της Κρήτης μετά από συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής!



Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά 17 μαθητές και 4 καθηγητές Μουσικού Σχολείου της Κρήτης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά από συναυλία που έδωσαν στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας!

Όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε καραντίνα σπίτι τους. Μάλιστα, οι τέσσερις από τους 17 μαθητές ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, όπως και όλοι οι καθηγητές που νόσησαν με κορωνοϊό. Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πρόκειται για 16 μαθητές του λυκείου και για έναν μαθητή από το γυμνάσιο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, «είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ανυπομονούν να τελειώσει η καραντίνα και να επιστρέψουν στο σχολείο για να συνεχίσουν κανονικά στα μαθήματά τους».

Σημειώνεται, επίσης, πως το σχολείο λειτουργεί κανονικά διότι, όπως είπε και ο διευθυντής, «για δύο ημέρες – Δευτέρα και Τρίτη – έγιναν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης με εντολή του Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη. Τα παιδιά που νοσούν δεν είναι όλα από ένα τμήμα, αλλά διάσπαρτα σε όλες τις τάξεις. Συνεπώς, από την Τετάρτη και έπειτα κανένα τμήμα του σχολείου δεν είναι κλειστό και το σχολείο συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του».Το σχολείο παρέμεινε κλειστό, βέβαια, στις αρχές της εβδομάδας ώστε να γίνει απολύμανση και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές νόσησαν μετά την συναυλία που ανέβασε το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έπειτα από πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας.

«Η εκδήλωση ήταν άψογα σχεδιασμένη, όλα κύλισαν κατ’ ευχήν, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που έζησαν αυτή την αξέχαστη μοναδική εμπειρία και σε λίγο καιρό όλα θα είναι μια μακρινή περιπέτεια που θα ανήκει στο παρελθόν και μόνο», δηλώνει ο Διευθυντής του σχολείου και τόνισε από τη μεριά του, ότι μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο το σχολείο ήταν απολύτως covid free.