Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Με καρφιά και πυρίτιδα ο εκρηκτικός μηχανισμός στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου



Καρφιά και πυρίτιδα περιείχε μεταξύ άλλων ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε το πρωί μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η βόμβα δεν ήταν μεγάλης ισχύος. Από την ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι στόχος ήταν το Α.Τ. Ζωγράφου. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για έλεγχο, ενώ ανάμεσα στα ερωτήματα στα οποία καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι αξιωματικοί της Αστυνομίας είναι το πότε ακριβώς τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός και το γιατί ο δράστης ή οι δράστες επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο, στη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του στο σημείο. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ οι πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις για την εξουδετέρωσή του.