Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 -

Με επεισόδια η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (Φωτό)Με επεισόδια ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Με κεντρικά συνθήματα «η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί» και «οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο που «βρήκε θάνατο» ο 33χρονος ενώ απαίτησαν να «αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η διαδήλωση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πολιτών, αμαυρώθηκε από επεισόδια που προκάλεσαν άγνωστοι με σπάσιμο βιτρινών καταστημάτων στην οδό Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα αγνώστων προκάλεσαν φθορές και σε ΑΤΜ, ενώ παράλληλα, ομάδα κουκουλοφόρων διαπληκτίστηκε με ορισμένους από τους διαδηλωτές, ωστόσο απωθήθηκαν από την πορεία χωρίς να προκληθεί περαιτέρω ένταση.