Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μάσκες και στο κατάστρωμα των πλοίων από σήμερα



Η αύξηση στην πληρότητα των πλοίων έφερε και την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου για τους επιβάτες ακόμα και στον χώρο του καταστρώματος.

Την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για τους ταξιδιώτες στα πλοία, ακόμα και στον χώρο του καταστρώματος, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ελήφθη στο πλαίσιο της απόφασης για αύξηση στην πληρότητα των πλοίων αλλά και λόγω της παρατηρούμενης αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, ενώ όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μέτρο για τη χρήση μάσκας θα ισχύσει μέχρι τις 18 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, αυξάνεται τη πληρότητα στα πλοία ακτοπλοΐας, από 60 στο 80% για σκάφη χωρίς καμπίνες και από 65 στο 85% για πλοία με καμπίνες.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας «η συμμόρφωση στο μέτρο είναι κρίσιμη ώστε να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων».

Όσον αφορά τα κρούσματα συνολικά και την αύξηση που παρατηρείται κατά τις τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, μέχρι στιγμής αυτή η αύξηση δεν έχει οδηγήσει σε πίεση στα νοσοκομεία.

Το μέτρο για τους εργάτες γης – Το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε παράλληλα πως παρατείνεται η απόφαση περί απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, των εργατών γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, η παράταση στο συγκεκριμένο μέτρο θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Αυγούστου, που σημαίνει πως μέχρι εκείνη την ημέρα οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Ο υπουργός Τουρισμού, Γιάννης Πλακιωτάκης από την πλευρά του, χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την απόφαση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση στην πληρότητα των πλοίων,  επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές αυτές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών.

Στις δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι αφύπνισης, ζητώντας από όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα, ενώ από εδώ και πέρα θα έχει τρεις φορές την εβδομάδα επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με ομάδα ειδικών ώστε να αναθεωρούνται οι αποφάσεις που αφορούν στην πανδημία.

«Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς, πρόσθεσε, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όπως στην αρχή, έτσι και τώρα, όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κράτος θα συνεργαστούμε για να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας με δίκαιο τρόπο. Και επειδή έχει σημασία να παρακολουθούμε συνεχώς τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς», καταλήγοντας πως «αν χρειαστεί θα λάβουμε νέα μέτρα».