Σε ερώτηση γιατί δεν ψηφίζει η ΝΔ την προανακριτική ανέφερε: «Μας κατηγορείτε για κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή, μας κατηγορείτε γιατί δεν ψηφίζουμε ή γιατί δεν απαντάμε σε κάτι το οποίο δεν έχουμε ερωτηθεί. Τα κόμματα, οι βουλευτές, όσοι μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, μετέχουμε με κάποιους κανόνες. Το να καθόμαστε να απαντάμε σ’ ένα αίτημα, που έχει υποβληθεί μόνο στα λόγια – αν έρθετε εσείς στο γραφείο μου και μου ζητήσετε ως δικηγόρο να σας καταθέσω μια μήνυση κατά κάποιου και σας πάρω λεφτά, αλλά τη μήνυση την καταθέσω στο ταχυδρομείο, στα ΕΛΤΑ, τότε θα σας εξαπατήσω. Η μήνυση κατατίθεται στην εισαγγελία ή σ’ ένα αστυνομικό τμήμα. Πρώτον. Δεύτερον, που βοηθάει όλο αυτό στη διαλεύκανση της υπόθεσης, όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι; Πουθενά. Συμφωνώ σ’ αυτό. Αλλά, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς τι λέμε; Όλα στη Δικαιοσύνη. Όλα στο φως».

«Υπάρχει κάτι το οποίο έχει αιτηθεί η δικαιοσύνη από οποιονδήποτε και η δήθεν κακιά κυβέρνηση το έχει αποσιωπήσει, το έχει απορρίψει; Τίποτα. Και να σας πω και κάτι. Εμείς δεν έχουμε απορρίψει από πριν τίποτα. Αλλά, αν με ρωτάτε γι’ αυτό το οποίο υπονοείται από την αντιπολίτευση – δεν λέγεται ξεκάθαρα – αν μπορεί να πάει ένας υπουργός για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ότι ήθελε, δηλαδή, να σκοτωθούν αυτοί οι άνθρωποι, που χάθηκαν τόσο άδικα, τότε προφανώς η απάντηση είναι όχι» πρόσθεσε.

Για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα και την αντίδραση του πρωθυπουργού είπε: «Σημείο-σημείο της ανάρτησης της κυρίας Ακρίτα είναι μια συρραφή όλων των ψεμάτων που ανώνυμα ή επώνυμα τρολς του διαδικτύου διακινούν με έναν χυδαίο τρόπο. Ας πούμε, τα 40 σπίτια αποδεικνύεται ψευδές από το ίδιο το πόθεν έσχες. Όλα αυτά τα οποία λέει είναι αποκυήματα της φαντασίας της και μάλιστα πολύ συκοφαντικά και ασύστολα ψεύδη».

«Ο πρωθυπουργός μίλησε ως σύζυγος, όπως κάθε σύζυγος, όταν βλέπει τη γυναίκα του, τα παιδιά του, την οικογένειά του να μπαίνουν στο παιχνίδι του βούρκου πρέπει και αυτός να αντιδράσει. Θεωρώ κ. Χατζή και το λέω ειλικρινά, όχι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι ως Νεοδημοκράτης, ως ένας νέος άνθρωπος, ως ένας άνθρωπος από όλους αυτούς που μας ακούνε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη χυδαιότητα και σε αυτό τον βούρκο. Ας κάνουν όσο σκληρή πολιτική κριτική θέλουν, ας αφήσουν έξω τις προσωπικές επιθέσεις και πολύ περισσότερο τις επιθέσεις σε συγγενείς πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά» συμπλήρωσε.