Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Μάνα με μαχαίρωσαν, βοήθεια...»: Η δραματική έκκληση του 27χρονου που λήστεψαν στο κέντρο της πρωτεύουσας



Ανατριχιάζουν τα λόγια του 27χρονου συμβούλου επιχειρήσεων, ο οποιος επιστρέφοντας στο σπίτι του χθες αργά το βράδυ από ένα σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει, δέχτηκε άγρια επίθεση από δυο ληστές.

«Μάνα με μαχαίρωσαν, βοήθεια...» λέει.

Ο νεαρός αποδεικνύεται τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού δέχθηκε μαχαιριά χιλιοστά από το περικάρδιο και όπως όλα δείχνουν θα βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Ο 27χρονος κρατωντας τον χαρτοφύλακα του, περπατούσε αμέριμνος στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας προκειμένου να φτάσει στην στάση των λεωφορείων όταν ξαφνικά δέχτηκε την επίθεση των δύο ληστών.

«Δώσε μας τα λεφτά σου ρε...» του είπαν οι δυο ληστές οι οποίοι δεν φορούσαν κουκούλες και έτρεξαν από πίσω του απειλώντας τον με το μαχαίρι.

Ο νεαρός αιφνιδιάστηκε, γύρισε αμέσως και τους κοίταξε: Τότε οι ληστές του άρπαξαν τον χαρτοφύλακα και δέχτηκε την πρώτη μαχαίρια στο αριστερό χέρι.

Στην συνέχεια οι δυο δράστες πήγαν να φύγουν αλλά ο νεαρός κινήθηκε προς το μέρος τους. Τότε δέχτηκε την δεύτερη και πιο επικίνδυνη μαχαίρια αριστερά στον πνεύμονα δίπλα στην καρδιά, στο περικάρδιο, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Οι δυο ληστές έφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ο 27χρονος βρισκόταν αιμόφυρτος στον δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του θύματος, ο ίδιος κατάφερε και ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο την μητέρα του προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό όπου χειρουργήθηκε και πλέον νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική βαριά τραυματισμένος και αναπνέει με την βοήθεια οξυγόνου.

Να σημειωθεί ότι ο χαρτοφύλακας του 27χρονου περιείχε έγγραφα, πορτοφόλι με άγνωστο ποσό χρημάτων και τραπεζικές κάρτες ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η κάρτα του θύματος χρησιμοποιήθηκε μετά από μερικές ώρες σε 24ωρο μινι μάρκετ στον Πειραιά.