Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Μαίνεται το μέτωπο που ξέσπασε σε Αχαΐα και έφτασε στην Ηλεία - Σκληρή μάχη με τις φλόγες



Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε Αχαΐα και Ηλεία, για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα, σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και έχει φθάσει στην περιοχή της Βάλμης, στην Ηλεία.

 Μάλιστα, δόθηκε εντολή για εκκένωση στους κατοίκους στο χωριό Βάλμη της Ηλείας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το παραπάνω αποφασίστηκε καθώς εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά στις Πόρτες πέρασε τα σύνορα της Αχαΐας και κατευθύνεται προς τις περιοχές της Ηλείας.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ήταν σωτήρια η παρέμβαση της Πυροσβεστικής από στεριά αλλά και από αέρα, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά τον λόφο, πίσω από τον οποίο βρίσκεται ένα φωτοβολταϊκό πάρκο

 Δυστυχώς, στην περιοχή οι άνεμοι ενισχύονται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη.

 To πύρινο μέτωπο που έχει αναπτυχθεί είναι αρκετά μεγάλο και στο σημείο επιχειρούν 13 αεροσκάφη και το κλιμάκιο των δασοκομάντος που επιχειρεί με ελικόπτερο στην «καρδιά» της φωτιάς.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.