Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη - Δύσκολη η νύχτα - Εκκενώνεται Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι



Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Διώνη και Δασαμάρι να εκκενώσουν τώρα προς Παλλήνη λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διώνη και Δασαμάρι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας

 

 

Λίγο πριν τις 20:00, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση της Ανθούσας με προορισμό προς Γέρακα.

Ακόμα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας

 

 

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.
Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:
-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση 'Αγιος Πέτρος
-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο Ντράφι της Πεντέλης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις, καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό, καθώς και 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ