Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λιγνάδης: Στην τελική ευθεία για την απόφαση του δικαστηρίου



Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την ώρα της κρίσης σε ό,τι αφορά την υπόθεση με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Ηδη ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Κούντριας έχει εισηγηθεί την ενοχή του για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον έχουν οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αγόρευσης των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι οποίοι εκπροσωπούν τους καταγγέλλοντες και της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του επέμεινε στην αθωότητά του και στην θέση του περί σκευωρίας σε βάρος του.

Μόλις πέσουν οι … τίτλοι τέλους των αγορεύσεων η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει εάν το δικαστήριο – τακτικοί δικαστές και ένορκοι –  αποσυρθούν για διάσκεψη προκειμένου να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους. Ή αν θα χρειαστεί να διακόψουν, ώστε να ολοκληρωθεί η αναγκαία διάσκεψη και να ανακοινώσουν την απόφασή τους στην επόμενη δικάσιμο, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τους καταγγέλλοντες, όσο και από τον κατηγορούμενο καθώς από το αποτέλεσμα της δίκης εξαρτάται η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση και η προσωπική του ελευθερία του Δημήτρη Λιγνάδη.