Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Λιγνάδης- Φυλακές Τρίπολης: Οι πρώτοι διάλογοι και το κακό σενάριο της κράτηση



Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στη φυλακή και προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς του.

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν ο πρώτος άνθρωπος, με τον οποίο επικοινώνησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, αφότου μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου και θα μείνει μέχρι τη δίκη του. «Μιλήσαμε μόλις τελείωσαν οι διαδικασίες μεταγωγής του στις φυλακές Τριπόλεως, στις έξι το απόγευμα» είπε στο MEGA ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Ήταν απόλυτα ήρεμος, δεν μιλούσε για την υπόθεση καθόλου. Ήθελα να τον ρωτήσω αν είχε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του και εκεί όταν πήγε. Μου απάντησε ότι ήταν όλα καλά, ότι ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά όλων».

Ερωτηθείς για το αν θα είναι μόνος του στο κελί ο κ. Λιγνάδης, απάντησε ότι αυτό θα κριθεί από τις δυνατότητες που θα έχει η φυλακή. «Άλλες φορές οι κρατούμενοι στις φυλακές Τριπόλεως είναι μόνοι τους, άλλες είναι με άλλους. Στη χειρότερη περίπτωση είναι τέσσερις σε ένα κελί» εξήγησε. Αυτό θα είναι και το κακό σενάριο της κράτησης.

Το πρώτο επισκεπτήριο που θα δεχτεί ο Δημήτρης Λιγνάδης στη φυλακή την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι από τον αδελφό του Γιάννη Λιγνάδη. Μαζί με το συνήγορο του ο σκηνοθέτης σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Τι είπε ο Λιγνάδης στον διευθυντή των φυλακών

Στη συνέντευξη με τον διοικητή των φυλακών, είπε «περίμενα να βρω μια πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά ευτυχώς βλέπω ότι οι εγκαταστάσεις σας είναι σε καλή κατάσταση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν ζήτησε από τον διοικητή των φυλακών, μετά την καραντίνα να πάει σε κελί μόνος του, αφού όπως είπε δεν νιώθει κάποιον φόβο και νιώθει ασφαλής μέσα στη φυλακή.

Τι καταγγέλλει ο Αιγύπτιος

Ο Δημήτρης Λιγνάδης προαυλίστηκε με τους άλλους κρατούμενους που είναι μαζί στο κελί για τις επόμενες επτά ημέρες όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Το δικαστικό συμβούλιο που απέρριψε την ένσταση ακυρότητας προδικασίας από την πλευρά Λιγνάδη , τονίζει πως είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Την ίδια ώρα ο 23χρονος αιγυπτιακής καταγωγής, που κατήγγειλε το Λιγνάδη για βιασμό λίγο πριν ενηλικιωθεί, υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές.

«Φοβόμουν τον Λιγνάδη μήπως μου προκαλέσει κακό και γιατί με είχε ήδη απειλήσει ότι εάν “ανέβει” στο διαδίκτυο κάποια κοινή μας φωτογραφία, θα μου πετάξει οξύ στο πρόσωπο, μια πρώην του.» ανέφερε.

«Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επουδενί λόγο.» αναφέρει στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης.