Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Λαύριο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες



Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Λαυρίου. Υπενθυμίζεται, ότι για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση, καθώς και κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου.
Στην περιοχή βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα - Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι.
Μάλιστα, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Σημειώνεται ακόμη, ότι η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

Πηγή πληροφοριών ΑΠΕ-ΜΠΕ