Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λάρισα: Το χρονικό της συντριβής του αεροσκάφους



Στο πένθος βύθισε την Λάρισα, η τραγική είδηση της συντριβής του μικρού αεροσκάφους χθές βράδυ.

Σύμφωνα με τον  Alpha σε ρεπορτάζ-χρονικό της τραγωδίας, περίπου 3 ώρες μετά τα μεσάνυχτα ιδιώτης που έπαιρνε μέρος στις έρευνες ειδοποίησε τους πυροσβέστες ότι εντόπισε το αεροσκάφος και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και με τη βοήθεια ελικοπτέρου Απάτσι έφθασαν στο σημείο. Η περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ήταν κοντά στο χωριό Δένδρα Τυρνάβου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος που κατέπεσε, ανήκε στον 43χρονο επιχειρηματία Διονύση Τσεκούρα, ο οποίος μαζί με τον 34χρονο υποσμηναγό Νίκο Γρηγορίου ήταν μέλη της Αερολέσχης Λάρισας. Ο υποσμηναγός πετούσε χρόνια με τα φωτογραφικά φάντομ.

Ο φίλος του 34χρονου υποσμηναγού και πιλότος Χ. Ζούπος λύγισε στην κάμερα λέγοντας πως «πάντα είχε να σου δώσει οδηγίες. Κέρδιζες πάντα από την εμπειρία και ήταν διατεθειμένος να σε βοηθήσει, να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλέψει».

Στις 20:26 το αεροσκάφος απογειώθηκε για να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική πτήση από την Τερψιθέα και θα έκανε τη διαδρομή Τύρναβος, Κουτσόχερο και πάλι πίσω. Στις 20:40 ήταν η τελευταία φορά που ο κυβερνήτης μίλησε με τον πύργο ελέγχου στην 110 πτέρυγα μάχης. Στις 21:26 το σύστημα του αεροσκάφους εξέδωσε σήμα κινδύνου. Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγα μέτρα πριν τον αεροδιάδρομο.

Τραγική ειρωνεία ήταν πως μόλις το αεροσκάφος χάθηκε από τα όργανα του πύργου ελέγχου τέθηκε σε επιφυλακή το 251 νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα. Βάρδια εκείνη τη στιγμή είχε η μνηστή του αδικοχαμένου 34 υποσμηναγού. Λίγο αργότερα της γνωστοποίησαν πως ο άνθρωπός της βρέθηκε νεκρός στα συντρίμμια.