Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λάρισα: Άλλαξε σχολείο η 13χρονη που κατήγγειλε ότι την παρενόχλησαν οι συμμαθητές της



Έχει ήδη αλλάξει σχολείο η 13χρονη μαθήτρια από γυμνάσιο του νομού της Λάρισας που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από συμμαθητές της και πλέον παρακολουθεί μαθήματα μέσα στην πόλη, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του Onlarissa.gr, που αποκάλυψε το περιστατικό.

Η τοπική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο εάν υπάρχει βίντεο από το περιστατικό όπως υποστηρίζει η μαθήτρια.

Η καταγγελία διερευνάται τις τελευταίες ημέρες από τους άντρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ενώ στο σχολείο όπου φοιτούσε μέχρι πρότινος επικρατεί αναστάτωση και προβληματισμός.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός πως χθες Παρασκευή, καθηγήτρια μπήκε στο τμήμα όπου ήταν η ανήλικη και επιχείρησε να καθησυχάσει τους υπόλοιπους μαθητές. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας εξάλλου, αναμένονται στο σχολείο παιδοψυχολόγοι για την υποστήριξη των παιδιών.

Με μία προσεκτική ανακοίνωσή της η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης Λάρισας επιχειρεί να υποβαθμίσει την υπόθεση, σημειώνοντας πως «δεν υπήρξε καταγγελία» αλλά χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξε συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αναφορικά με δημοσιεύματα και φημολογίες που διακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, για συμβάν που αφορούσε μαθητές περιφερειακού σχολειού της Λάρισας, η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας ανακοινώνει ότι δεν υπήρξε σχετική καταγγελία ούτε στην υπηρεσία αλλά ούτε και στην Αστυνομία, όπως διαβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές μετά από επικοινωνία μαζί τους».

Το onlarissa.gr πάντως επιμένει ότι έχει επιβεβαιώσει από την Παρασκευή την ύπαρξη της καταγγελίας στις αρχές, καθώς και το γεγονός πως η 13χρονη εδώ και ημέρες έχει «εξαφανιστεί» από το σχολείο, καθώς έχει στη διάθεσή του μαρτυρία γονέα το παιδί του οποίου φοιτά στην ίδια τάξη του σχολείου με τη 13χρονη μαθήτρια.