Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κυβέρνηση: «Μοναδικό σημείο συναλλαγής πολιτών - κράτους τα ΚΕΠ»



Στόχος της κυβέρνησης είναι όχι μόνο να μην καταργήσει τα ΚΕΠ, αλλά να τα καταστήσει το μοναδικό σημείο συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, αναφέρει σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, «ιδίως για εκείνου που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία», όπως τονίζει.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της διαλειτουργικότητας όλων των υπηρεσιών και των μητρώων του Δημοσίου είπε ότι «είναι ένα έργο το οποίο χρονικά καλύπτει το σύνολο του βίου της κυβέρνησης, είναι ένα έργο τετραετίας - και αυτό γιατί απαιτεί τον σχεδιασμό, την προκήρυξη και την υλοποίηση μεγάλων έργων».

Σχετικά με το ενιαίο e-pass στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «η λύση έχει ήδη αποφασιστεί και συμφωνηθεί».

Όπως τόνισε, «τις τεχνικές λεπτομέρειές της τις εξετάζουμε από κοινού με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, και με τους παραχωρησιούχους, ώστε σύντομα να ανακοινώσουμε και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».