Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κύμα αντιδράσεων για την ανάρτησή του Πολάκη. Σύννεφα στον ΣΥΡΙΖΑ



Με ειρωνική διάθεση και δεκάδες μηνύματα αποδοκιμασίας υποδέχτηκαν τα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα τη χθεσινή ανάρτηση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη από σπιτικό γλέντι, στο οποίο συμμετείχε χωρίς μάσκες και αποστάσεις και βέβαια μεσούσης της εθνικής καραντίνας.

Παρά τη δραματική έκκληση των συναδέλφων του γιατρών για τήρηση των νέων μέτρων αυτοπεριορισμού με στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, ο κ. Πολάκης προτίμησε να δώσει το «παράδειγμα» ως γιατρός και πολιτικός, αγνοώντας επιδεικτικά τους περιορισμούς.

 

Η κίνησή του δεν περασε απαρατήρητη και από τους χρήστες του διαδικτύου και κυρίως του Twitter, που έσπευσαν να σχολιάσουν με τον πλέον δηκτικό τρόπο την επιλογή του Παύλου Πολάκη να «σπάσει» την καραντία. 

Δείτε ορισμένες αναρτήσεις

 
 
polakis6polakis7polakis8

Η ανάρτηση Πολάκη:

«Σήμερα στα Χανια μετά από δυο χειρουργεία στο σπίτι του αγαπημένου φίλου και συντρόφου του Γιάννη του Κουφαρδακη και της γυναικας του της Κατερινας.

"Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει"

Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!».


ΝΔ: Να τον διαγράψει ο κ. Τσίπρας

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο θέαμα από το τσιμπούσι Πολάκη, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο ιατρός και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν.

Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αντιδράσεις εκφράστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

«Γειά σου ρε Παυλάρα Πολάκη. Έτσι αγόρι μου,ανέβαζε φωτογραφίες από γλέντια. Ποιά καραντίνα..ποιά μέτρα..ποιός Τσίπρας που πασχίζει να δείξει σοβαρό πρόσωπο. Εσύ αγόρι μου και η πάρτυ σου. Σιγά μην παίρνεις στα σοβαρά τον Τσίπρα, τον Ξανθό και όλους αυτούς τους φλώρους» σχολίασε με σκωπτική διάθεση ο Θόδωρος Μαργαρίτης, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

margaritis
Τσίπρας: Άλλο ανάρτηση, άλλο εξήγηση

Υπό το βάρος των σαρωτικών αντιδράσεων, να πάρει ανοιχτά θέση για το θέμα κλήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «νομίζω ότι ήτανε λάθος όσον αφορά την ανάρτηση, όσον αφορά την εξήγηση όμως, η εξήγηση είναι επαρκής», προσθέτοντας μάλιστα ότι «ένας γιατρός που χειρουργεί είναι μέσα στο χειρουργείο και έχει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες είναι προφανές ότι δεν είναι κίνδυνος και δεν είναι επικίνδυνος, για να διαδώσει τον ιό».

Παρότι ο κ. Τσίπρας άδειασε για δεύτερη φορά τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας (η τελευταία ήταν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή) μετά την κίνηση του κ. Πολάκη να χαρακτηρίσει «επιστημονικές αρλούμπες» τα λεγόμενα του Καθηγητή Τσιόδρα, εντούτοις ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε πλήρως τον βουλευτή του ως προς το ενδεχόμενο διασποράς του ιού στο τσιμπούσι.

Πονοκέφαλος και στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διπλή, ωστόσο, εμπρηστική κίνηση του κ. Πολάκη, αφενός να «σπάσει» την καραντίνα και αφετέρου να δημοσιοποιήσει την επιλογή του αυτή, σκόρπισε αμηχανία σε πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία αιφνιδιάστηκαν από το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Συγκεκριμένα, να διαχωρίσει τη στάση του από την ανάρτηση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας επιχείρησε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Ο Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος και ανερχόμενο στέλεχος της Κουμουνδούρου κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες από το σπιτικό γλέντι, στο οποίο συμμετείχε ο κ. Πολάκης, διαφοροποιήθηκε εμφανώς από την κίνηση του συντρόφου του. Απαντώντας σχετικά στο ρ/σ Παραπολιτικά, «δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης η συνάντηση με φίλους και το φαγητό, άρα αυτό που έκανε είναι εκτός πλαισίου απαγορεύσεων και κακώς το έκανε. Από κει και πέρα κι ο ίδιος να δώσει την εξήγησή του», υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης, κρατώντας δημόσια αποστάσεις.

Μήνυμα… ελήφθη

Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τραβά μια κόκκινη, διαχωριστική γραμμή από το περιεχόμενο και το ύφος της ανάρτησής του, ο κ. Πολάκης έσπευσε να ανασκευάσει την αρχική του ανάρτηση, προσθέτοντας πως:

«ΥΓ .Επειδη ειδα πως έδωσε γραμμή το υπόγειο του Μοσχατου να μπουν τα τρολ του εδώ να κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτακη για την πανδημία ,ενημερώνω πως είμαι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορωναιο με προχθεσινό τεστ (αλλιώς δεν θα χειρουργούσα ασθενείς)

ΑΝΤΕ τσογλανια κάντε καμία άλλη δουλειά !!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!!!».