Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα από την απεργία του Μετρό



Κυκλοφοριακό κομφούζιο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας παρατηρείται από νωρίς το πρωί εξαιτίας της νέας 24ωρης απεργίας στο μετρό.

Άλλη μία μέρα ταλαιπωρίας περιμένει και σήμερα τους κατοίκους της πρωτεύουσας καθώς χιλιάδες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους στις δουλειές λόγω ακινητοποίησης των συρμών του μετρό.

Ήδη από νωρίς το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας (από Αττική Οδό έως Νέα Φιλαδέλφεια), στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισίας (από Χαλάνδρι έως δαχτυλίδι) καθώς και στα δύο ρεύματα της Αλεξάνδρας.

Όσο περνάει η ώρα, δημιουργούνται σταδιακά κυκλοφοριακά προβλήματα και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, όπως η Βουλιαγμένης, Μεσογείων, Σταδίου κ.α

24ωρη απεργία στο Μετρό

Χωρίς μετρό θα μείνει σήμερα η Αθήνα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 δεν θα πραγματοποιούνται. Κανονικά θα λειτουργήσει η γραμμή 1 του μετρό (Ηλεκτρικός), καθώς και τα λεωφορεία και το τραμ.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των δράσεων κατά της ένταξης στο Υπερταμείο οι εργαζόμενοι στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους: «Το μετρό αλλά και συνολικά οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο με τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, και το μειωμένο εισιτήριο σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια σωστή πολιτική που σαν εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ την επιδοκιμάζουμε και ζητάμε, σε αυτήν την περίοδο της σκληρής οικονομικής κρίσης και της ανέχειας για μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, να επεκταθεί».