Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: Στη φυλακή ο πατέρας που έδειρε την δασκάλα στα Χανιά..



Καταδικαστική ήταν η απόφαση για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της δασκάλας του 14ου Δημοτικού Σχολείου από πατέρα μαθητών, σε ένα περιστατικό που εξέγειρε εκπαιδευτικούς και γονείς στα Χανιά.

 Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, απαιτώντας την καταδίκη του άνδρα για την άγρια αυτή επίθεση, που δεν είναι η πρώτη σε εκπαιδευτικούς της πόλης, ενώ πιθανώς δεν θα είναι ούτε και η τελευταία.

Έτσι, ο θερμόαιμος πατέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, χωρίς δικαίωμα αναστολής, κάτι που θα ισχύει και για την έφεση.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για σωματική βλάβη, απειλή, δημόσια εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή την φθορά της περιουσίας της δασκάλας, ενώ αθώος κηρύχθηκε για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης περιοριστικών μέτρων που του απαγόρευε να πλησιάζει τα τέκνα του σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων, καθώς και το σχολείο τους, λόγω αλλαγών στο σχετικό νομικό πλαίσιο.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι δύο παρόμοια περιστατικά είχαν λάβει χώρα πέρσι με τον ίδιο πρωταγωνιστή, στο ένα μάλιστα είχε ξυλοκοπήσει την σύζυγό του στον δρόμο έξω από το σχολείο της Νέας Χώρας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την μαρτυρία της δασκάλας, η οποία, με φανερά τα σημάδια της σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας που υπέφερε, περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό του ξυλοδαρμού:

«Όλα έγιναν 5′ πριν το σχόλασμα, είχαμε ξεκλειδώσει την καγκελόπορτα για να πάρουν τα παιδιά οι γονείς από το κτήριο, επειδή εκείνη τη μέρα έβρεχε. Γνώριζα για την δικαστική απαγόρευση, ότι δεν μπορεί εκείνος να παίρνει τα παιδιά από το σχολείο, αλλά και να πλησιάσει το σχολείο σε κάποια απόσταση.»

Η δασκάλα του έκανε παρατήρηση και όπως έσκυψε να πιάσει το κινητό της, της έριξε την πρώτη μπουνιά στο στόμα, αμέσως ήρθαν και άλλες απανωτές στο κεφάλι. Πριν καν συνέλθει, την άρπαξε από τα μαλλιά, την κλωτσούσε την τραβούσε μέχρι έξω, στο πεζοδρόμιο για αρκετά μέτρα, ενώ την έβριζε παράλληλα χυδαία. Οι γύρω γονείς βρίσκονταν σε πανικό και προσπάθησαν να τον εμποδίσουν κι έτσι έφυγε από τα χέρια του. Μπήκε στο σχολείο τρέχοντας, αφού την κυνηγούσε στο προαύλιο και αιμόφυρτη κλειδαμπαρωθηκε στο κτήριο.

 «Θα σε σκοτώσω παλιο*****, παλιο*******, θα σε ****** όπου σε βρω» ήταν τα λόγια του, όλα αυτά μπροστά σε μαθητές, σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος.

Έτερη δασκάλα του σχολείου, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του θύματος, περιγράφοντας το πως εκείνες και τα παιδιά κλειδαμπαρωθηκαν τρομοκρατημένοι στο σχολείο.

«Δεν ήταν ένας απλός ξυλοδαρμός, ήταν μια δολοφονική επίθεση», σχολίασε η εν διαστάσει σύζυγός του, που κατέθεσε και αυτή όσα έζησε το απόγευμα της Παρασκευής: «Ήμασταν σοκαρισμένοι, δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Τα παιδάκια είχαν πάθει σοκ, τσιριζαν και έκλαιγαν. Δεν είχε σκοπό να σταματήσει, ευτυχώς εμφανίστηκε ένας πατέρας και τον εμπόδισε.»

Ο κατηγορούμενος έδωσε την δική του πλευρά, επισημαίνοντας ότι η δασκάλα τον προσέβαλε επανειλημμένως κάθε φορά που συναντιούνταν, ενώ περνούσε συχνά και έδινε χαρτζιλίκι και κολατσιό στα παιδιά του από τα κάγκελα του σχολείου. Σχολίασε ότι έχει κάνει παράπονα και στον διευθυντή για την συμπεριφορά της, ενώ αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό, τόνισε ότι ήταν η κακιά η ώρα, βγήκε εκτός εαυτού και έγινε μια σύγκρουση που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεχώρισε το γεγονός ότι ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία μετά το περιστατικό και περίμενε στο σχολείο τους αστυνομικούς.

Προκάλεσε μάλιστα ένταση στο δικαστήριο σχολιάζοντας χαρακτηριστικά “Ε, ίσως έτσι όπως λογοφέραμε να έφαγε και καμιά. Μισή ντροπή δική μου, μισή ντροπή δική της”.

zarpanews.gr