Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: Χωρίς αποτέλεσμα οι θαλάσσιες έρευνες για τους αγνοούμενους λαθρομετανάστες



Συνεχίζονται και το απόγευμα της Κυριακής οι έρευνες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, όπου χθες ανετράπη λέμβος, με πέντε επιβαίνοντες, ένας εκ των οποίων διεσώθη.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε βραδινές ώρες του Σαββάτου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή Άκρας Σπάθας.

 Άμεσα ενημερώθηκαν οι λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην περιοχή έσπευσε αρχικά το φορτηγό πλοίο «Pacific», σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον άνθρωπο από τη θάλασσα. Στη συνέχεια περιπολικό σκάφος του λιμενικού παρέλαβε τον διασωθέντα και τον μετέφερε στον λιμένα Κολυμβαρίου Κρήτης, όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ , προκειμένου διακομισθεί  στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 25χρονο Αλγερινό, ο οποίος ανέφερε ότι με άλλους τέσσερις αλλοδαπούς, Λίβυο και τρεις Τυνήσιους, επέβαιναν σε λέμβο, η οποία ανετράπη και πιθανώς βυθίστηκε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον διασωθέντα, είχαν ξεκινήσει από Τυνησία για Ιταλία, αλλά στη διαδρομή χάθηκαν, ώσπου η λέμβος τους ανετράπη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων της λέμβου, με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.