Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: 10 χρόνια με αναστολή στην γυναίκα που σκότωσε με μπαλτά τον σύζυγο της



Σε 10 χρόνια κάθειρξη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδίκασε το Μικτο Ορκωτο Δικαστήριο Ηρακλείου, την 70χρονη γυναίκα, που πριν έναν χρόνο σκότωσε με μπαλτα τον 76χρονο σύζυγο της.

Το φρικτό αυτό έγκλημα που τον Ιούνιο του 2015 είχε συγκλονίσει την Κρήτη, σημειώθηκε στο σπίτι του ζευγαριού, στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας, στην Σητεία.

Το πρωί, η 70χρονη γυναίκα, έχοντας στο πλευρό της τα 3 παιδιά της , κάθησε στο εδώλιο του κατηγορυμένου. Η 70χρονη σημερα  γυναίκα χρησιμοποίησε έναν μπαλτά για να χτυπήσει 14 φορές τον σύζυγό της. Η κατηγορούμενη δεν είχε κανένα σκοπό να διαφύγει ή να κρύψει τη δολοφονία. Αντίθετα πήγε από μόνη της στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε στις αρχές ομολογώντας το έγκλημα και τον τρόπο με τον οποίο το διέπραξε.

Σημερα, ενώπιον του  Μικτου Ορκωτου Δικαστηρίου Ηρακλείου, με κλάμματα στα μάτια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ζούσε με τον σύζυγό της, που όπως τόνισε την αναγκασαν να τον σκοτώσει.

Υποστήριξε ότι για δεκαετίες το θύμα κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και γινόταν ιδιαίτερα βίαιος με την σύζυγό του. Την ταπεινωνε και την χτυπούσε βάναυσα.

Την 14η Ιουνίου του 2016, τα παιδιά της την έπεισαν να πάρει την απόφαση και να φύγει από το σπίτι τους, στην Ξυλοκαμάρα. Όμως αυτό αποδείκτηκε μοιραίο για την οικογένεια της 70χρονης. Το θύμα, μόλις άκουσε την απόφαση της συζύγου του, σε έξαλλη κατάσταση και έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, άρχισε να τη χτυπά, ενώ  παράλληλα την έβριζε.

Η 70χρονη γυναίκα, όπως ισχυρίστηκε σήμερα στο δικαστήριο, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού, του έριξε βραστό νερό από μια κατσαρόλα, προσπαθώντας να τον σταματήσει κ να μην την χτυπάει.. όμως, ο 76χρονος συνεχισε να την χτυπάει.. τοτε εκεινη πήρε τον μπαλτα και τον χτυπησε 14 φορες.

Η απολογία της 70χρονης, αλλά κ οι καταθέσες των μαρτυρων της υπόθεσης έκαναν το Δικαστήριο να μετατρεψει την κατηγορία από "ανθρωποκτονία από πρόθεση" σε "ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής", ενώ αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του "πρότερου έντιμου βίου" για την 70χρονη και της "ώθησης στην πράξη αυτή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος".