Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης - δανειστών με φόντο το εργασιακό



Κρίσιμη η τηλεδιάσκεψη που έχει ξεκινήσει, από το μεσημέρι, το διαπραγματευτικό κλιμάκιο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών ενόψει του Eurogroup, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομίας για τραπεζικά θέματα και ο υπουργός Ενέργειας.

Το σημερινό ραντεβού ίσως δώσει φως στο πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ ο στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να κλείσει η κυβέρνηση όσο πιο πολλά ούτως ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να μείνουν ελάχιστα πράγματα ανοιχτά.

Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων εξ αποστάσεων, όπου παραμένουν ανοιχτά τα μεγάλα αγκάθια όπως το εργασιακό, τα ενεργειακά και τα αντίμετρα για μετά το 2018.

Οι εκκρεμότητες στα ενεργειακά εξελίσσονται σε ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης αφού οι δανειστές δεν κάνουν βήμα πίσω, ενώ αντίθετα επιμένουν για άμεση έναρξη της διαδικασίας πώλησης του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.