Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κρατούμενοι απαγάγουν κρατούμενους μέσα στον Κορυδαλλό και ζητούν λύτρα!



Απαγωγές κρατουμένων γίνονται στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα».

Το δημοσίευμα επικαλείται καταγγελίες, με βάση τις οποίες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει περιπτώσεις ομηρειών, ξυλοδαρμού και απαίτησης λύτρων από κρατουμένους για «απελευθέρωση» από το… κελί τους!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι φυλακισμένοι δράστες μετακινούνται με χαρακτηριστική άνεση από τη μία πτέρυγα στην άλλη, εισβάλλουν σε κελιά και εγκλωβίζουν ή μεταφέρουν τα θύματά τους στα δικά τους κρησφύγετα.

Η εφημερίδα παραθέτει δύο περιστατικά.

Συγκεκριμένα:

Η πρώτη σοβαρή υπόθεση ομηρείας φαίνεται να αφορά 47χρονο Έλληνα – με καταγωγή από τη Νότια Αλβανία – που είχε κατηγορηθεί το 2016 για υπόθεση μεταφοράς και αποθήκευσης 1,8 τόνων χασίς που είχε εντοπιστεί στα περίχωρα της Αττικής.

Το συμβάν της αρπαγής σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου σε κελί της Γ’ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού όπου εισέβαλαν αλλοδαποί κρατούμενοι από άλλη πτέρυγα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι εισβολείς – απαγωγείς εντός Κορυδαλλού έδιωξαν τον συγκρατούμενο του ομήρου και έπειτα απαίτησαν ποσό της τάξης των 10.000 έως 20.000 ευρώ ώστε να τον αφήσουν ελεύθερο και σε δεύτερη φάση να μην προχωρήσουν σε νέα αρπαγή και κακοποίησή του.

Η οικονομική απαίτηση φέρεται να μεταφέρθηκε στους έκπληκτους συγγενείς του κρατουμένου, πιθανόν, μέσω κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται με χαρακτηριστική άνεση σε σωφρονιστικά καταστήματα, που επεδίωξαν να έλθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους των φυλακών αλλά και τον ίδιο για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι οικείοι του 47χρονου ζήτησαν να υπάρξει έρευνα για το περιστατικό που όλως περιέργως δεν απέδωσε τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο όμηρος υπό τον φόβο αντεκδικητικής ενέργειας δεν ανέφερε τίποτα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα άλλα πρόσωπα που συσχετίστηκαν με το περιστατικό.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στη ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και ακολούθως στο Ψυχιατρείο των φυλακών για να αποφύγει μια νέα αρπαγή.

Δεύτερο παρόμοιο συμβάν φέρεται να έχει υπάρξει προ τριών ημερών με νεαρό κρατούμενο που κατηγορείτο για υπόθεση ναρκωτικών και είχε μεταχθεί από την Πάτρα.

Σύμφωνα με αναφορές ατόμων που γνωρίζουν το περιστατικό, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε πάλι από αλλοδαπούς κρατούμενους σε άλλη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού από εκεί που κρατείτο, όπου μετά από ολονύκτια ομηρεία επικοινώνησε με στενή συγγενή του προκειμένου να καταβληθούν «λύτρα».

Με βάση τις ίδιες πηγές, στις φυλακές έσπευσε λίγες ώρες μετά, ιδιαίτερα θορυβημένη, συγγενής του που εξέφρασε και αυτή τις ίδιες απορίες για την άνεση που κινούνται οι κρατούμενοι απαγωγείς μέσα σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο νεαρός κρατούμενος τελικώς μεταφέρθηκε στην Ε’ Πτέρυγα όπου υπολογίζεται ότι δεν υπάρχουν συνεργοί των απαγωγέων σε άλλους χώρους των φυλακών.