Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση βάζει την ταφόπλακα στα εργασιακά



Κύριο θέμα της ομιλίας του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ήταν οι δυσκολίες της καθημερινότητας των πολιτών εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των νέων μέτρων. Τόνισε μάλιστα, πως η συζήτηση του εκλογικού νόμου απασχολεί μονάχα τα κόμματα και όχι τον λαό.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης αποβλέπει στην εξαπάτηση των εργαζομένων. Να θολώσει την ταξική πάλη και να χειραγωγήσει τις προθέσεις των συνδικάτων» είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η γραμμή που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι εργοδότες , η Κομισίον, το ΔΝΤ και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενταφιάζει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ικανοποιεί «τις αξιώσεις των μεγαλοβιομήχανων για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων… για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Θέλουν να βάλουν εμπόδια αν όχι να καταργήσουν την δυνατότητα κήρυξης απεργιών».

Αναφορικά δε με την διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών είπε «Το πραγματικό διακύβευμα είναι πως θα γίνει το μοίρασμα της πίτας που έχει άμεσες οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις. Οικονομικές για την αναδιάταξη των επιχειρηματικών ομίλων και πολιτικές γιατί η διαδικασία συνδέεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τα αντιπολιτευτικά ΜΜΕ».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η στάση του ΚΚΕ για τον εκλογικό νόμο είναι συνεπής γι αυτό εκτός από την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την ψήφο στα 17 έτη ζήτησε και την κατάργηση του ορίου 3% για την είσοδο στην Βουλή.