Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κουτσούμπας: Δεν αποκλείουμε θερμά επεισόδια με την Τουρκία



Aνήσυχος για θερμά επεισόδια από την πλευρά της Τουρκίας το επόμενο χρονικό διάστημα, φάνηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8.

«Πάντα οι οικονομικές κρίσεις και τα προβλήματα φέρνουν και καταστάσεις στρατιωτικών επεμβάσεων, πολεμικών συγκρούσεων. Για το Κυπριακό προσπαθούν να καλλιεργήσουν ψεύτικη εφορία και οι κυβερνώντες και στην Κύπρο και δυστυχώς και εδώ στην Ελλάδα. Πρέπει να αποχωρήσουν εδώ και τώρα όλες οι κατοχικές δυνάμεις, η ασφάλεια έτσι εξασφαλίζεται. Επίσης, δεν χρειάζονται εγγυητές ή δήθεν προστάτες. Η Τουρκία ξέρει ότι για να κληθεί για επέμβαση ένα κράτος εγγυητής, όπως ήταν μέχρι τώρα ή όπως θέλει να συνεχιστεί, χρειάζεται πρόσκληση κάποιου κράτους. Για αυτό και επιμένει στην λογική των δύο κρατικών οντοτήτων.

Σε αυτά δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός. Πρέπει να είμαστε ανήσυχοι, δεν δικαιολογείται επανάπαυση, ούτε δικαιολογία ότι ο Ερντογάν όλα αυτά τα απειλητικά και σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας τα λέει μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Δεν αποκλείουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για θερμά επεισόδια το επόμενο διάστημα και για πιο δυναμικές ενέργειες εκ μέρους της τουρκικής επιθετικής εξωτερικής πολιτικής».

Για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και την καθυστέρηση που παρατηρείται ανέφερε:

«Με βάση όλα τα δεδομένα η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει και με βάση κυρίως τις δηλώσεις της κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων και των υπολοίπων εταίρων. Η συζήτηση κατά τη γνώμη μου γίνεται για το πότε θα νομοθετηθεί η μείωση του ορίου του αφορολόγητου, οι περαιτέρω αλλαγές στο ασφαλιστικό, νέες παρεμβάσεις για παράδειγμα στο ΦΠΑ, νέες περικοπές σε κοινωνική πρόνοια και βέβαια δεδομένος είναι και ο κόφτης. Το πρόβλημα δεν είναι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε επιβολή αντιλαϊκών μέτρων, θα έχουμε προγράμματα, μνημόνια στην ουσία. Το ΔΝΤ ξέρουμε χρόνια ότι πάντα παίζει και τον ρόλο λαγού σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Γερμανία ως βασική δύναμη μέσα στην ΕΕ δεν θέλει να επιφορτιστεί εκείνη όλα αυτά τα ζητήματα. Αυτή είναι και η αντιπαράθεση τους με το ΔΝΤ. Όλες αυτές οι περιπτώσεις, άσχετα με το πώς θα εφαρμοστούν στην πράξη πάλι θα σημαίνουν νέα μέτρα σκληρά για τον ελληνικό λαό. Βεβαίως ο κ. Σόιμπλε και η Γερμανία έχουν στο μυαλό τους ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα αντικαταστήσει σε μία πορεία το ΔΝΤ. Όλα αυτά είναι στα πλαίσια των ανταγωνισμών, των αντιθέσεων για το ποιος θα κερδίσει από όλη αυτήν την μοιρασιά».

Σχετικά με την δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε ό,τι αφορά την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων «αυτή η τάση μείωσης της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να συνεχιστεί. Να υπάρξει μέτωπο απέναντι σε αυτήν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, αυτό το μόρφωμα που υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Γιατί φασίστες στην ουσία, ναζιστές έτσι όπως είναι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και όσοι οργανωμένοι είναι μέσα εκεί, δεν μπορεί να είναι ούτε 7% ούτε 8% ούτε 9%. Δεν είναι πάνω 1%-2% στην ελληνική κοινωνία.

Όλα αυτά τα σημάδια που βλέπουμε γύρω μας, για παράδειγμα, είναι πρόκληση οι διάφοροι Λαγοί των κυκλωμάτων της νύχτας και της εργοδοσίας των εργολάβων κλπ, οι υπόδικοι δηλαδή εγκληματίες να στρέφονται ενάντια σε παιδιά που είναι θύματα των πολέμων, στη συνέχεια να στρέφονται ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς που επιτελούν το έργο τους έτσι όπως αρμόζει ανθρώπινα σε πραγματικούς Έλληνες εργαζόμενους και τέλος να στρέφονται και ενάντια σε δημοσιογράφους όπως η χθεσινή δίωξη και απόπειρα σύλληψης της κ. Στεφανίδου που δεν συμφωνούν μαζί τους ή αντιδρούν σε αυτό το δηλητήριο που σκορπούν στην κοινωνία»

Σε σχετική ερώτηση για το εάν ικανοποιεί το ΚΚΕ το 6,5% που εμφανίζεται στη δημοσκόπηση ο κ. Κουτσούμπας απάντησε «Δεν μας ικανοποιεί, ταυτόχρονα όμως ξέρουμε ότι αρκετός κόσμος που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ νιώθει αριστερός, νιώθει ότι βρίσκεται σε αυτόν το χώρο, προσβλέπει στο ΚΚΕ. Αντιδρά δεν έχει πάρει την απόφαση του ακόμα ή αν θέλετε σκέφτεται ή την αποχή ή το λευκό ή άλλα μικρότερα κόμματα τα οποία λειτουργούν ως αναχώματα της ριζοσπαστικοποίησης.

Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτόν τον κόσμο και του λέμε να μην στέκεται στη γωνία, να μην κάθεται προβληματισμένος μόνο ή απλά οργισμένος. Να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του με συμπόρευση με το ΚΚΕ» και πρόσθεσε «Να έρθουν με το ΚΚΕ έτσι ώστε να αποδυναμώσουν κόμματα που δεν προσφέρουν τίποτα στην ελληνική κοινωνία. Πολύ περισσότερο να φτάσουν τη Χρυσή Αυγή στον πάτο, να μην είναι τρίτη, ούτε τέταρτη, ούτε πέμπτη δύναμη. Να πάει όσο γίνεται πιο κάτω γιατί είναι επικίνδυνο δηλητήριο, που δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων».