Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κουρουμπλής: Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νησιώτες



«Οι πολιτικές που πρέπει να εκπονήσουμε έχουν ταυτότητα νησιωτική αλλά και εθνική. Δεν ερχόμαστε να πούμε ωραία λόγια, αλλά να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης».

Αυτό τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, συναντήθηκαν με φορείς της Σάμου και του Αγαθονησίου.

Σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας στο Βαθύ, όλοι οι φορείς του νησιού σημείωσαν τη βελτίωση που έφεραν στο νησί οι αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα τελευταία δύο χρόνια, με νέα και γρήγορα πλοία. Σημείωσαν την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να αμβλυνθούν τα κόστη των υψηλών ναύλων.

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι το επόμενο δεκαήμερο οι αρμόδιοι φορείς των νησιών θα κληθούν στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί η τουριστική προβολή των νησιών, ώστε να αντισταθμιστεί η όποια εικόνα δημιουργήθηκε από το βάρος που σήκωσαν, διαχειριζόμενα με άψογο τρόπο την προσφυγική κρίση, ενώ σημείωσε ότι με αντίστοιχες κινήσεις στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 30% ο τουρισμός στη Λαπεντούζα.