Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κουκάκι: Αυτός είναι ο 53χρονος που κατηγορείται για τη γυναικοκτονία – Τα πρώτα λόγια και οι λεπτομέρειες του εγκλήματος



Μία ακόμα γυναικοκτονία τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Κουκάκι συγκλονίζει τη χώρα. Ο φερόμενος ως δράστης, σύζυγος του θύματος φαίνεται πως τηλεφώνησε στον γιο του αφού είχε μαχαιρώσει τη 46χρονη γυναίκα του και του είπε «Σκότωσα τη μητέρα σου». Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, έως ότου εντοπιστεί από τις αρχές σήμερα το πρωί καθώς είχε πέσει με το αυτοκίνητό του από γκρεμό στην Παλαιά Φώκαια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα λόγια του γυναικοκτόνου στους αστυνομικούς ήταν:  «Ήπια κάτι μπύρες το βράδυ… γύρισα σπίτι και η γυναίκα μου είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει και τη χτύπησα». 

 

Την άτυχη γυναίκα βρήκε σε λίμνη αίματος ο γιος της που έσπευσε στο σπίτι της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι μετά το τηλεφώνημα νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στη γειτονιά της γυναίκας που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο, οι γείτονες δηλώνουν συγκλονισμένοι. «Είμαι σοκαρισμένη» δηλώνει γυναίκα που έμενε δίπλα στο ζευγάρι που εκτελούσε χρέη διαχειριστών στην πολυκατοικία της οδού Ματρόζου. 

«Έχω μείνει άφωνη, έδειχναν πολύ ήσυχο ζευγάρι» αναφέρει. «Τα ξημερώματα κάποιος ήρθε και μου χτύπησε την πόρτα αλλά δεν απάντησα» λέει η ίδια.

«Έχω συγκλονιστεί, απίστευτα πράγματα» ανέφερε μια άλλη γειτόνισσα. Λίγο πριν τις 9 οι κουμπάροι του ζευγαριού κατέφθασαν στην πολυκατοικία. «Είναι δύσκολες ώρες» ανέφεραν μονάχα χωρίς να προχωρήσουν σε περαιτέρω δηλώσεις.

 

Γυναικοκτονίες χωρίς τέλος

Η δολοφονία της 46χρονης στο Κουκάκι είναι η πέμπτη κατά σειρά το 2022. Σχεδόν μία γυναίκα δολοφονείται κάθε μήνα από σύντροφο ή πρώην σύντροφό της. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Εβίτα Βαρελά σχολίασε ότι «είναι εξαιρετικά πολλές οι περιπτώσεις και έχουμε χάσει πια το λογαριασμό. Δυστυχώς παρατηρείται ένας αρνητικός μιμητισμός σε όλες αυτές τις γυναικοκτονίες και παράλληλα μια πρωτόγνωρη εξοικείωση».

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις δολοφονίες γυναικών από μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (πατέρας, σύζυγος, σύντροφος, γιος κ.λπ.) δήλωσε πως «αυτό εξηγείται από τη σχέση εξουσίασης η οποία καλλιεργείται όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχει και μια ανοχή από τη σχέση οικονομικής εξάρτησης των γυναικών από τους άντρες».

Πρότεινε μάλιστα ότι σε οικογενειακά περιβάλλοντα με περιστατικά βίας οι γυναίκες, που ενδεχομένως θέλουν να εγκαταλείψουν το εχθρικό περιβάλλον που διαβιούν να μην ανακοινώνουν την αποχώρησή τους. «Δυστυχώς κλιμακώνεται η βία», πρόσθεσε η νομικός.