Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κοτζιάς εναντίον Καμμένου: Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση



Νέες βαρύτατες αιχμές εναντίον του Πάνου Καμμένου άφησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε πως ο υπουργός Αμυνας είπε στο υπουργικό Συμβούλιο ότι «ο Σόρος έδωσε 50 εκατομμύρια για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια, προκειμένου να κάνουμε τις πολιτικές μας δουλειές…Αυτά έχουν στόχευση να δυσκολευτεί μια πολιτική ειρήνης… από τις δυνάμεις που θέλουν την αδράνεια και βγάζουν λεφτά από την αδράνεια«.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο Open, αποκάλυψε πως υπέβαλε για πρώτη φορά την παραίτησή του στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν φάνηκε ότι ο Πάνος Καμμένος πρεσβεύει διαφορετική εξωτερική πολιτική και δεν υπήρξε καμιά αντιμετώπιση αυτού του γεγονότος. Σημείωσε όμως πως δεν επέμεινε στην παραίτησή του για να μην συνδεθεί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε την πολιτική εκτίμησή του πως έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συγκρότησαν «κυβέρνηση σωτηρίας για την έξοδο από τα μνημόνια», λέγοντας μάλιστα πως αυτή τους την εκτίμηση της έχει συζητήσει και με τον πρωθυπουργό. Κατά τον κ. Κοτζιά η λύση της συνεργασίας αυτής πρέπει να γίνει ακόμη και πριν έρθει στη βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία«.

Σχετικά με την ανακοίνωσή του για τα προεδρικά διατάγματα που επεκτείνουν την αιγιαλίτιδα ζώνη, ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε πως είχε δώσει τα σχετικά κείμενα τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα εξάμηνο πριν τις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών και μάλιστα είχε ρωτήσει προκαταβολικά τον Αλέξη Τσίπρα για την κίνησή του αυτή, εξασφαλίζοντας την συγκατάθεσή του.

Τέλος για τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό ο Νίκος Κοτζιάς είπε: «Εχω μία εκτίμηση βαθιά στο ταλέντο και στα χαρίσματα του κ. Τσίπρα αλλά έχω και τις απόψεις μου για τις πολιτικές αδυναμίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ».