Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κώστας Καραμανλής: Παρέμβαση ενάντια στη συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία



Μια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ενάντια στη συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία αναμένεται εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες θα ταχθεί κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία λέγοντας ότι με αυτή γίνονται βήματα πίσω σε σχέση με τη θέση που είχε εκφράσει η χώρα στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Καραμανλής θα απαντήσει στα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας αλλά και στα όσα λέγονται από στελέχη της κυβέρνησης για ονόματα που είχαν συζητηθεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.

Πιθανότατα η δήλωση θα είναι γραπτή. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφέρει ότι η συμφωνία είναι κακή γιατί κάνει βήματα πίσω από εκείνα που ο ίδιος είχε πετύχει στο Βουκουρέστι το 2008, ενώ αναμένεται να τονίσει ότι δεν διασφαλίζεται το erga omnes. Μάλιστα λέγεται ότι ο Κ. Καραμανλής θα ζητήσει πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας θα πρέπει η πλευρά των Σκοπίων να κάνει συγκεκριμένα βήματα.