Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κώστας Γιαννόπουλος: Δε θα κρίνουν τα τετραγωνικά της κουζίνας την ποιότητας ζωής των παιδιών



Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου με αφορμή τις προδιαγραφές που προβλέπει η Κοινή Υπουρική Απόφαση για τους φορείς παιδικής προστασίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως είπε, δεν είναι αντίθετος με τους όρους και τους κανόνες, αλλά με τις οικοδομικές παρεμβάσεις που προβλέπονται για τα κτίρια, στα οποία φιλοξενούνται τα παιδιά.

«Μέσα στην Υπουργική Απόφαση υπάρχουν κάποιες οικοδομικές προϋποθέσεις σε κτίρια που ήδη υπάρχουν και που δεν μπορούν να αλλάξουν», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι σε νομοσχέδιο που μπήκε εμβόλιμα σε άλλο υπουργείο περιλαμβάνονται κυρώσεις που προβλέπουν πρόστιμα 100.000 ευρώ, καθαίρεση του διοικητικού συμβουλίου και φυλάκιση 1-5 χρόνια.

«Τα σπίτια μας έχουν άδεια, ελέγχονται από την περιφέρεια και είναι νόμιμα. Αν έρθει και πει το υπουργείο ότι η κουζίνα δεν είναι 20 τ.μ. δεν είναι θέμα καλής ή κακής ζωής των παιδιών. Το προσωπικό το υπερκαλύπτουμε και παραπάνω απ’ ότι προβλέπει ο νόμος», κατέληξε.