Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν ελέγχους οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ



Η Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος παροχής νοσηλευτικής φροντίδας από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Το πρόγραμμα μοριακών ελέγχων ξεκίνησε από το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου όπου ελέγχθηκαν περίπου 90 άτομα. Μεταξύ αυτών, ήταν 60 υπάλληλοι του Δήμου που εργάζονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα αλλά και εργαζόμενοι σε άλλου είδες δομές όπως για παράδειγμα τα σχολεία.
Προτεραιότητα των Κινητών Ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 Κινητές Ομάδες. Θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. Θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Οργανισμού, για την υλοποίηση του σχεδιασμού θα προσληφθούν συνολικά 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια, ενώ από τις συνολικά 500 μονάδες που προβλέπεται να δημιουργηθούν, έτοιμες είναι να ξεκινήσουν οι πρώτες 20.