Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λέσβο - 4 νέα κρούσματα - Έκλεισε καφετέρια και Κέντρο Υγείας



4 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντιοπιστεί στο Πλωμάρι της Λέσβου. Τα 3 επιβεβαιώθηκαν χθες το απόγευμα (27/7).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα ζευγάρι ταξίδεψε στη Γεωργία, από όπου κατάγεται η γυναίκα, και επέστρεψε στο νησί στις 13 Ιουλίου. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποβλήθηκαν σε τεστ COVID και βρέθηκαν αρνητικοί. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, και ενώ είχαν επιστρέψει στο Πλωμάρι, ο ένας από τους δύο εμφάνισε χαμηλό πυρετό και υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ, στο οποίο βρέθηκαν και οι δύο θετικοί.

Το ζευγάρι που ζει μόνιμα στο νησί – ο ένας έχει ξένη υπηκοότητα- βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊο σε τεστ που έγινε από τον ΕΟΔΥ στη Λέσβο.

Θετικό ήταν το τεστ και στο 10χρονο παιδί του ζευγαριού, το οποίο δεν είχε ταξιδέψει μαζί τους, αλλά και συγγενής πρώτου βαθμού του άνδρα, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια του Πλωμαρίου ως μαγειρας. Οι 4 θετικοί στον κορονοϊό δεν παρουσιάζουν συμπτώματα

Έκλεισε η καφετέρια και το Κέντρο Υγείας
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανάγκασε τον ΕΟΔΥ, να δώσει εντολή για καραντίνα της οικογένειας και ιχνηλάτηση όλων των επαφών τους, η οποία ξεκίνησε με την συνδρομή της αστυνομίας. Ήδη 20 άτομα έχουν μπει προληπτικά σε καραντίνα μετά τις πρώτες ιχνηλατήσεις. Το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου είναι κλειστό, καθώς σήμερα (28/7) έγινε απολύμανση και θα ανοίξει αύριο. Επίσης, έκλεισε και η καφετέρια, όπου εργάζεται το μέλος της οικογένειας.

«Δεν υπάρχει πανικός. Οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους, σε καραντίνα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού», είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου του Δήμου Μυτιλήνης, Δημήτρης Βαρβαγιάννης.

Πηγή: news4health.gr