Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 -
Μερική συννεφιά

15 °C

Σήμερα, 28. Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Στους 226 έφθασαν οι νεκροί.. Δύο νέα θύματα σήμερα..Συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα  ανέρχονται σε 226 καθώς λίγο πριν τις 6 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι κατεληξε μια 84χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Θριάσιο».

Μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες στις οποίες οι αριθμός των κρουσμάτων ήτανπάνω από 200 και την αναφορά στην κατανομή της Παρασκευής για περιστατικά που συνδέονται με «πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας», όλοι περιμένουν με αγωνία τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

«Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό» έγραψε χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποτυπώνοντας σε λέξεις την ανησυχία που υπάρχει στον κρατικό μηχανισμό για την εξέλιξη της πορείας του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό και με το βλέμμα στην επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου οι αρχές επιχειρούν από Δευτέρα να βάλουν ένα «φρένο» με περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί ήδη στον Πορο και σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας έχουν δείξει «μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Σημειώνεται ότι ο τέταρτος νεκρός από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι ήταν ένας 82χρονος που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη