Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός- Σχολεία: Πότε ανοίγουν, Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά- Το νέο τοπίο



Από την Γ' Λυκείου στις 11 Μαΐου φαίνεται πως θα ξεκινήσει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Στο χρονικό αυτό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επιστρέφουν στα θρανία και οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου.
Μετά την 11η Μαΐου θα ακολουθήσουν Γυμνάσια και Δημοτικά
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Θέμα Fm υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελούν «τα μεγαλύτερα παιδιά» προσθέτοντας ότι «η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή».
Η ίδια ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα που θα ληφθούν προς την κατεύθυνση και της επιστροφής αλλά και στη μέριμνα της υγείας παιδιών και εκπαιδευτικών αλλά και την κάλυψη της ύλης θα χαρακτηρίσουν τις κατευθυντήριες γραμμές αλλά και τις ειδικότερες οδηγίες που θα σταλούν στα σχολεία».
Σύμφωνα με την ίδια «τα παιδιά θα γυρίσουν πίσω θα πρέπει να κάνουν συχνή χρήση αντισηπτικών» ενώ μετά από σχετική ερώτηση απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οδηγία για μάσκες στα σχολεία».
Ερωτηθείσα για τυχόν απογευματινή λειτουργία των σχολείων η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «εξετάσαμε διάφορα σενάρια, είδαμε και τι σημαίνει βάρδιες και μειωμένη ώρα. Όλα τα σενάρια που έχουμε δουλέψει έχουν δοθεί προς αξιολόγηση».