Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός : Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές- Διευκρινίσεις από τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας



«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα και να σταματήσουμε την έξαρση ή να περιορίσουμε το ρυθμό μετάδοσης του ιού.
Και αυτό σημαίνει εύλογα, πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους μας, χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις, αλλά και προσαρμογή των κανόνων ώστε να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας....», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
-Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο-.
Πιο συγκεκριμένα ο Υφ. Πολιτικής προστασίας , εξήγησε:
«Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που ισχύει για το επίπεδο 3 και 4, δηλαδή τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά την διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.
Του μέτρου εξαιρούνται επίσης, οι οδηγοί που βρίσκονται μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή μαζί με μέλη της οικογενείας τους, Α΄ βαθμού, που και αυτά εξαιρούνται από την χρήση μάσκας.

• Στα δε σχολεία, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν ενταχθεί στο 3ο, δηλαδή, πορτοκαλί, και 4ο, δηλαδή κόκκινο επίπεδο.
Σημειώνεται ότι στην Φυσικά Αγωγή, δηλαδή στην Γυμναστική, εξακολουθεί να μην προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας»